Otvoren konkurs za prijem treće generacije studenata u Školu kritičkog mišljenja

7 jan
Rok prijave 16.01.2020

Centar za kritičko mišljenje iz Mostara raspisuje natječaj za prijem treće generacije studenata u Školu kritičkog mišljenja 2020. godine.

Nakon desetogodišnjeg rada, publiciranja, organiziranja stotina tribina i promocija, Centar za kritičko mišljenje u suradnji s portalom Tacno.net u Mostaru pokrenuo je 2017. godine Školu kritičkog mišljenja, koncept kojemu je ciljna skupina učenici srednjih škola (3-4 razred), studenti, nezaposleni i svi mladi ljudi od 17 do 35 godina. Cilj projekta je promijeniti paradigmu obrazovanja koja obrazuje mlade ljude kao sljedbenike mišljenja i ideologija te predočiti mladima suštinu zapadne civilizacije koja se temelji na Hegelovoj misli da je samo kritičko mišljenje – mišljenje. Činjenica je da još uvijek ima onih koji slijepo vjeruju u priče profesionalnih prevaranata. A „slijepo vjerovati“ znači više vjerovati svojim ušima nego svojim očima. I tu, u nekritičnosti slijepog vjerovanja, leži porazni začetak svake ljudske gluposti. Educirati za kritičko mišljenje podrazumijeva osvještavanje pojedinca za logičko-kritičko propitivanje ambijenta u kome živi i radi, odnosno, propitivanje i relativizaciju važećih uzora i idejno nametnutih standarda za koje važi da su “bogomdani”, i samim tim nedodirljivi.

Popunjen prijavni obrazac mogu poslati svi zainteresirani između 17-35 godina i to najkasnije do 16.01.2020. godine na mail: [email protected].

Sva dodatna pitanja možete slati na mail: [email protected].

Više informacija o modulima i prijavi pronađite ovdje.

(Visited 201 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments