Otvoren konkurs za prijem treće generacije studenata Škole kritičkog mišljenja

11 dec
Rok prijave 16.01.2020

Nakon desetogodišnjeg rada, publiciranja, organiziranja stotina tribina i promocija, Centar za kritičko mišljenje u suradnji s portalom Tacno.net u Mostaru pokrenuo je 2017. godine Školu kritičkog mišljenja, koncept kojemu je ciljna skupina učenici srednjih škola (3-4 razred), studenti, nezaposleni i svi mladi ljudi od 17 do 35 godina. Cilj projekta je promijeniti paradigmu obrazovanja koja obrazuje mlade ljude kao sljedbenike mišljenja i ideologija te predočiti mladima suštinu zapadne civilizacije koja se temelji na Hegelovoj misli da je samo kritičko mišljenje – mišljenje. Činjenica je da još uvijek ima onih koji slijepo vjeruju u priče profesionalnih prevaranata. A „slijepo vjerovati“ znači više vjerovati svojim ušima nego svojim očima. I tu, u nekritičnosti slijepog vjerovanja, leži porazni začetak svake ljudske gluposti.

Educirati za kritičko mišljenje podrazumijeva osvještavanje pojedinca za logičko-kritičko propitivanje ambijenta u kome živi i radi, odnosno, propitivanje i relativizaciju važećih uzora i idejno nametnutih standarda za koje važi da su “bogomdani”, i samim tim nedodirljivi.

Natječaj za prijem treće generacije studenata u Školu kritičkog mišljenja 2020. godine počinje 16.12.2019. i trajat će do 16.01.2020. godine.

Naknadno će biti objavljen termin početka rada Škole.

Sva predavanja će se održavati vikendom.

Popunjen prijavni obrazac mogu poslati svi zainteresirani između 17-35 godina i to najkasnije do 16.01.2020. godine na mail: [email protected]

Sva dodatna pitanja možete slati na mail: [email protected]

Više informacija o prijavi saznajte ovdje: https://www.tacno.net/banja-luka/otvoren-natjecaj-za-prijem-trece-generacije-studenata-skole-kritickog-misljenja-u-mostaru/

(Visited 386 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments