Otvoren konkurs za internacionalnu stipendiju Univerziteta u Turskoj

16 sep

Univerzitet Bliski Istok otvara konkurs za internacionalnu stipendiju, na koji se mogu prijaviti studenti koji žele da podignu svoje učenje na viši nivo uz pomoć programa koji je pokrenuo univerzitet.

OBLAST:

Više oblasti

OPIS:

Svrha ovog programa je da ohrabri zaslužne studente i finansijski ih podrži u visokom obrazovanju na Univerzitetu Bliski Istok. Univerzitet Bliski Istok važi za jednu od najpoštovanijih obrazovnih institucija Bliskog Istoka.

Obuhvata 17 fakulteta, 220 odsijeka, četiri diplomirane i četiri stručne škole, a takođe je i jedina obrazovna ustanova na Sjevernom Kipru koja nudi obrazovanje iz stomatologije i medicine i posjeduje paralelne bolnice za obuku i istraživanje.

USLOVI:

Da bi aplicirali, kandidati moraju imati završene osnovne studije u bilo kojoj oblasti na programu osnovnih studija univerziteta Bliski Istok.

NAČIN PRIJAVE:

Kandidati su u obavezi da pošalju: diplomu, kopiju izvještaja sa ocjenama, potvrde o poznavanju engleskog jezika, esej i kopija pasoša, putem linka http://aday.neu.edu.tr/undergraduate-applications/admission-requirements-for-foreign-students/?lang=en

ROK ZA PRIJAVU:

Konkurs otvoren tokom cijele godine

Detaljnije: https://neu.edu.tr/?lang=en

(Visited 400 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments