Otvoren konkurs za godišnju nagradu ‘Milan Mladenović’ za najbolju pjesmu bivše Jugoslavije

4 maj
Rok prijave 31.05.2024

Otvoren je konkurs za ovogodišnju nagradu “Milan Mladenović” koja se dodjeljuje za najbolju pjesmu u zemljama bivše Jugoslavije, saopštila je Zadužbina koja nosi ime nekadašnjeg frontmena rok grupe Ekatarina Velika (EKV). Ovogodišnji konkurs održava se pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, a otvoren je do 31. maja, dodaje se u saopštenju.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na konkurs za Nagradu.

– Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autor ili grupa autora koji su, pod imenom pod kojim se prijavljuju na konkurs, prvu pjesmu objavili nakon 01.01.2017. godine.

– Pjesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.06.2023. i 31.05.2024. godine.

– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine: milanmladenovic.com.

– Konkurs se zaključuje 31.05.2024. u ponoć.

Nagrada “Milan Mladenović” je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Mladenovićevoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku nagrade ove godine odlučivaće regionalni žiri u sastavu: Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Maks Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine “Milana Mladenovića”, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano sa 3.000 eura.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments