Otvoren je šesti konkurs Biber

8 dec
Rok prijave 26.05.2025

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je otvoren šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.

Tema konkursa

Kao i na prethodnim konkursima Biber, pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u “neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve.

Konkurs je otvoren do 26. 05. 2024. godine.

Izbor pristiglih priča napraviće žiri u sastavu: Tanja Stupar TrifunovićAlmin Kaplan i Jasna Dimitrijević. Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnoj zbirci.Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama (u bruto iznosu):
1. nagrada 1.100 evra
2. nagrada 850 evra
3. nagrada 600 eura.Odluka žirija biće objavljena sredinom novembra/studenog 2024. god.

Više informacija o konkursu i uslovima možete naći na linku: biber.nenasilje.org Konkurs organizuje Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd. Šaljite nam svoje radove, rado ćemo vas čitati,

(Visited 27 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments