Otvoren je i drugi poziv obuke osnaživanja i zapošljavanja mladih

6 jul
Rok prijave 21.07.2024

📣Otvoren je i drugi poziv obuke osnaživanja i zapošljavanja mladih.

▪Nakon što je 15 mladih uspješno završilo obuku koja se temelji na The Next Economy metodologiji, spremni smo za zajednički rad sa novom grupom mladih ljudi, a sve u cilju njihovog osnaživanja i jačanja kompetencija potrebnih za tržište rada.

▪U nastavku, više informacija o projektu.

▪Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH od 2019.godine uspješno doprinosi boljoj zapošljivosti mladih.

▪Ono što smo uspješno započeli nastavljamo i na YEEP II projektu, a s tim u vezi pozivamo sve mlade ljude sa teritorije grada Banja Luka koji aktivno traže posao da se prijave na YEEP Obuku osnovnih životnih vještina i vještina zapošljivosti. Obuka je koncipirana kroz 2 modula koja se temelje na razvoju osnovnih životnih vještina i vještina zapošljivosti.

▪Rad sa mladima se temelji na The Next Economy metodologiji koja mladim osobama omogućava da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada.

▪Prije početka obuka, trenerice će obaviti individualne razgovore sa svakom mladom osobom i potpisati Ugovor o redovnom učešću, izraditi Individualni razvojni plan, koji može sadržavati i dodatne obuke, kurseve stranih jezika, za svaku mladu osobu pojedinačno, kao i dodatne stručne obuke (prekvalifikacija/dokvalifikacija) ukoliko se procijeni da će doprinijeti zapošljivosti mlade osobe.

▪Pored svega navedenog mladi će dobiti podršku kroz individiualne i grupne coaching sesije.

▪Poziv je otvoren do 21.7.2024. (nedjelja) do 23.59h, a prijaviti se možete putem linka google forme, link se nalazi u opisu profila.

▪Za sve eventualne nedoumice, obratite se putem mejla [email protected] i [email protected]

(Visited 96 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments