Otvoren javni poziv: 120 hiljada KM za sufinanciranja investicionih projekata dijaspore

4 okt

U okviru USAID projekta „Diaspora Invest“, Grad Bosanska Krupa i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uspostavili su zajednički Fond malih grantova kojim će se podsticati i sufinancirati investicioni projekti dijaspore na području grada Bosanska Krupa.

Fond u iznosu od 120.000,00 KM bit će na raspolaganju kvalifikovanim, registrovanim malim, mikro i srednjim preduzećima (MMSP) u Bosanskoj Krupi, sa vezom ili vlasništvom dijaspore, koja za svoje poslovanje u Bosanskoj Krupi traže sufinanciranje za ulaganje u osnovna sredstva. Osnovni cilj ovog Fonda je da se maksimiziraju učinci dijasporskih investicija putem dodijeljenih grant/bespovratnih sredstava mladim i start-up bh. preduzećima koji imaju veze sa bh. dijasporom, sa potencijalom da prošire svoje poslovanje i otvore nova radna mjesta.

Maksimalni iznos grant/bespovratnih sredstava za koji se može podnijeti zahtjev kreće se u rasponu od 15.000,00 KM do 70.000,00 KM, a svi zainteresirani mogu aplicirati putem online obrasca na www.grant.diasporainvest.ba. Uslovi prijave zahtijevaju da kompanije moraju biti osnovane u posljednje tri godine od dana objavljivanja poziva i moraju imati dokazive poslovne odnose s članovima dijaspore, bilo kroz suvlasničke strukture u kompaniji ili kroz druge forme poslovne suradnje.

Više informacija o samom pozivu i načinu apliciranja možete dobiti na online sesiji koja će se organizovati 12.oktobra 2023.godine u 15:00 sati, a koja će biti dostupna na linku: https://bit.ly/online-sesija. Prijave za učešće na sesijama se vrše putem emaila: [email protected].

(Visited 107 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments