Osvojite nagradu za biznis lidere u BiH za 2020. godinu

26 dec
Rok prijave 26.12.2019

Ovim putem Vas informišemo da UNDP BiH, uz finansijsku podršku Vlade Švedske, po drugi put organizuje Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH.

Kao i prošle godine, Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2020 promovira aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Fokus ostaje na stvaranju kvalitetnih radnih mjesta i zaštiti okoliša, s tim da ove godine kroz proces aplikacije pokušavamo pomoći firmama da uvedu izvještavanje na osnovu standarda Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI).

Naime, aplikacioni formular slijedi GRI standard, tako da na kraju procesa aplikacije firme dobijaju osnovu za svoj prvi godišnji izvještaj o stanju provedbe ciljeva održivog razvoja na nivou firme.

Također, ove godine kroz metodologiju Nagrade za biznis lidere održivog razvoja akcenat stavljamo na uticaj firmi u lancu vrijednosti i lokalnim zajednicama. Kroz ove fokuse će se identificirati biznis lideri održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu u dvije tematske oblasti, a to su “Ljudi” i “Resursi i okoliš“.

Aplikacioni proces je počeo 15. decembra 2019. godine i trajat će do 1. marta 2020. godine. Nagrada je otvorena za mikro, mala, srednja i velika preduzeća registrovana u Bosni i Hercegovini.

Više informacija i pristup obrascu za prijavu možete naći OVDJE.

Imajući u vidu Vaše poslovne rezultate, kao i nedvosmislen interes za održivi razvoj, pozivamo Vas da podržite Nagradu i ponovo aplicirate za Biznis lidera održivog razvoja u BiH za 2020. godinu.

(Visited 102 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments