Osvojite grant za projekat koji finansira The Democracy and Media Foundation

4 jan
Rok prijave 02.02.2020

The Democracy and Media Foundation je dionički fond. Najveći udio našeg kapitala se ulaže u medijske kompanije, posebno De Persgroep Nederland (De Volkskrant, Trouw i Het Algemeen Dagblad) i MediaHuis Nederland (NRC Handelsblad i nrc.next). Ovim ulaganjima podržavamo pronalaženje istine i pluralnost u nizozemskom medijskom krajoliku. Također smo jedan od inicijatora Evropske nagrade za štampu i imamo manjinski interes u De Correspondent.

Ostatak našeg kapitala ulaže se u ASN banku i Triodos banku. Koristimo povrat tih ulaganja za podršku inicijativama i organizacijama koje pridonose jakoj i poštenoj ustavnoj demokratiji kao i nezavisnim medijima. Među ostalima, podržavamo publikacije, predavanja, dokumentarce, tehnološke inovacije, izložbe, nagrade u novinarstvu i obuku novinara.

Koje aktivnosti se finansiraju:

Da li imate inicijativu koja potiče nezavisne i kritičke medije ili koja održava ili promiče snažnu i pravednu demokratsku državu? Da li vaša inicijativa odgovara našim stupovima traženja istine, inovacijama u medijima, temeljnim pravima i slobodi, snažnoj demokratiji, komemoraciji i sjećanju?

The Democracy and Media Foundation podržava projekte koji se suprotstavljaju svim oblicima totalitarizma u društvenom i političkom životu i teže ka snažnoj demokratiji i raznovrsnim medijima.

Veličina donacije:

• Maksimalna veličina granta je 50.000 eura po projektu (godini).
• Prosječni iznos koji Fondacija daje po projektu iznosi 15.000 eura.
• Fondacija će zatražiti revizorski izvještaj za projekte koji dobiju preko 50.000 eura.

Detalje i pravilnik učešća pronađite na linku.

(Visited 177 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments