Osvojite Google stipendiju u SAD ili Kanadi

20 nov
Rok prijave 04.12.2020

 

Generation Google školarina je uspostavljena da pomogne ambicioznim studentima koji pohađaju fakultete informatike da se istaknu u tehnologiji i postanu lideri na tom polju. Stipendija će se dodijeliti na osnovu snage posvećenosti svakog kandidata različitosti, jednakosti i uključenosti, demonstriranom liderstvu i akademskim uspjesima.

Program je otvoren za studente koji ispunjavaju sve minimalne kvalifikacije i snažno se podstiču studenti koji se identifikuju s grupama koje su u prošlosti bile isključene iz tehnološke industrije, uključujući žene, crnce/Afroamerikance, Latinoamerikance, američke Indijance, urođenike s Havaja/pacifičke ostrvljane da se prijave. Od kandidata se ne traži da trenutno budu upisani na programu saradnika, bečelor, master ili doktorskim studijama za akademsku godinu 2020-2021. Primaoci jedne od sljedećih Google stipendija: Generation Google, Google Lime, Google stipendija za studente veterane Amerike, Ženska tehnološka stipendija za informatiku i Ženska tehnološka stipendija za igre na sreću ne mogu se ponovo prijaviti. Odabrani studenti dobiće 10 000 američkih dolara (za one koji studiraju u SAD-u) ili 5 000 kanadskih dolara (za one koji studiraju u Kanadi) za školsku godinu 2021-2022.

USLOVI

Da bi imali pravo da se prijave, kandidati moraju:· namjeravati upis ili biti primljeni kao redovni studenti bečelor, master ili doktorskih studija na akreditovanom univerzitetu u SAD ili Kanadi, akademske godine 2021-2022,· studirati računarstvo, računarski inženjering ili blisko povezano tehničko područje,· pokazati snažne akademske rezultate,· pokazati finansijske potrebe,· predstavljati liderstvo i pokazati strast za poboljšanjem zastupljenosti nedovoljno zastupljenih grupa u računarstvu i tehnologiji.

Prijave se vrše na linku: https://cseduapplication.withgoogle.com/applications/ggscholars2021/create-application/edit

ROK ZA PRIJAVU:4. decembar 2020. godine

Detaljnije: https://buildyourfuture.withgoogle.com/scholarships/generation-google-scholarship/

(Visited 185 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments