Ostalo je još 5 dana za prijave za stipendije i nagrade Fondacije Dr. Valentina Vrtikapa

2 nov
Rok prijave 05.11.2022

Konkursi Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima iz Ljubinja i studentima medicine za akademsku 2022/23. godinu su otvoreni početkom mjeseca oktobra i otvoreni su do 5. novembra.

Pravo prijave za dodjelu stipendija imaju redovni studenti prvog ciklusa akademskih studija uz uslove da su srednju školu završili u Ljubinju (Republika Srpska), da su prvi put upisali drugu (ili sljedeću višu godinu) u  ak. 2022/23.godini, da su studenti na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, da su postigli ukupnu prosječnu ocjenu 7.75 ili veću i da nisu gubili nijednu akademsku godinu u dosadašnjem studiranju te redovni studenti medicine uz uslove da su srednju školu završili na teritoriji Republike Srpske ili Federacije BiH, da su prvi put upisali petu ili šestu godinu  u ak. 2022/23.godini, da su studenti na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, da su postigli ukupnu prosječnu ocjenu 7.75 ili veću i da nisu gubili nijednu akademsku godinu u dosadašnjem studiranju.

Jednokratna stipendija iznosi 500 KM.

Iz Fondacije napominju da studenti koji su upisali završnu godinu studija (VI godinu) u akademskoj 2022/23.godini i ispunjavaju uslove konkursa i imaju prosječnu ocjenu svih položenih ispita iz prethodnih godina studija (ukupna prosječna ocjena)  9.00 i više te studenti koji su upisali završnu godinu studija (IV,V ili VI godina, zavisno od studijskog programa) u akademskoj 2022/23.godini i ispunjavaju uslove konkursa i imaju prosječnu ocjenu svih položenih ispita iz prethodnih godina studija (ukupna prosječna ocjena)  9.00 i više, stiču pravo da se prijave za glavnu nagradu Fondacije. Glavnu nagradu čine Priznanje Fondacije i jednokratna stipendija u iznosu od 1000 KM. Studenti koji konkurišu za glavnu nagradu treba da to i naznače u e mail-u prilikom slanja dokumenata.

Iz Fondacije napominju da svu dokumentaciju treba prebaciti u PDF format i slati putem e-mail-a na [email protected]

Za više informacija pogledati Konkurs Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima medicine za ak. 2022/23. godinu i Konkurs Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima iz Ljubinja za ak. 2022/23. godinu.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments