Opština Kozarska Dubica objavila konkurs za dodjelu stipendija za ak. 2019/20. godinu

21 dec
Rok prijave 16.01.2020

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je konkurs za dodjelu 100 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, za šta je u opštinskom budžetu planirano 95.000 KM.

Pravo na dodjelu stipendija u tekućoj školskoj godini imaju studenti koji imaju prebivalište na području opštine Kozarska Dubica najmanje godinu dana prije podnošenja prijave na konkurs, uz uslove da su redovni studenti prvog ciklusa studija i da prvi put upisuju tu godinu studija, bez obzira na fakultet na koji se upisuju, te da nije više od jedanput upisao prvu godinu studija, da studenti prve godine nisu stariji od 21, a da studenti završne godine studija nisu stariji od 26 godina života, osim studenata studija koji traju 5 ili 6 godina koji ne mogu biti stariji od 28 godina. U izuzetnim slučajevima stipendija se može dodjeliti i studentima starijim od navedenih godina ukoliko su u tom periodu bolovali od neke teže bolesti i da ne primaju stipendiju od drugog stipenditora.

Opština će u tekućoj akademskoj godini dodjeliti 100 stipendija u iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale na godišnjem nivou. Konkursom su utvrđene posebne kategorije studenata koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena, posebni uslovi stipendiranja, koji uključuju prosječnu ocjenu studiranja, način bodovanja i deficitarne fakultete. Obrazac prijave za javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima drugu stipendiju dostupni su na internet stranici i u šalter sali opštine Kozarska Dubica.

Konkurs ostaje otvoren do 16. januara 2020. godine, a više detalja možete pogledati ovdje.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments