FOTO WIEN festival u Beču

12 avg
Rok prijave 01.09.2020

 

 

 

 

 

 

FOTO WIEN festival 2021 vraća fotografiju u centar zbivanja u Beču. Festival će se održati od 10. do 28. marta 2021. godine, a internacionalni poziv za učešće je otvoren do 1. septembra 2020.

Svi samostalni umjetnici, muzeji, galerije i udruženja umjetnika su srdačno pozvani da svojim doprinosom sudjeluju u FOTO WIEN festivalu. FOTO WIEN će u Beču prirediti raznovrstan festivalski program koji uključuje izložbe, panel diskusije, razgovore umjetnika sa domaćim i međunarodnim stručnjacima, sveobuhvatan edukativni program sa obilascima i radionicama, stručne osvrte, prodaju fotoknjiga i naravno nagrade.

Za FOTO WIEN 2021 planirana su dva tematska fokusa. Prvi je orijentisan prema ženskoj fotografiji sa ciljem da istakne izvanredan rad ženskih fotografa od izuma medija u 19. stoljeću do danas i doprinese vidljivosti tih dostignuća te njihovog puta od sjene do ulaska u knjige o historiji umjetnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi tematski fokus je “Rethinking Nature/Rethinking Landscape” i usredotočen je na ključnu ulogu fotografije u percepciji prirode. Mnogi umjetnici doprinose razumijevanju trenutne ekološke situacije i koriste medij fotografije kako bi osvijetlili odnos čovjeka i prirode te je cilj festivala upravo to i prikazati.

Ukoliko vaša izložba ili projekt mogu dati doprinos na neku od ovih tema, navedite to u prijavi, koja je otvorena do 1. septembra 2020. godine. Žiri će u septembru odlučiti o tome ko će sve biti dio FOTO WIEN 2021, a već krajem istog mjeseca će biti objavljeni i učesnici festivala.

Open Call se nalazi ovdje, a za sva dodatna pitanja se možete obratiti na: [email protected] / T +43 1 712 04 91–80

(Visited 85 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments