Općina Konjic objavila konkurs za dodjelu stipendija za ak. 2020/21. godinu

18 nov
Rok prijave 04.12.2020

Općina Konjic objavila je konkurs za dodjelu stipendija redovnih studenata prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja i redovnih srednjoškolaca koji imaju stalno prebivalište na području općine Konjic najmanje godinu dana prije donošenja ove Odluke.

Pravo prijave na konkurs imaju redovni studenti sa stalnim prebivalištem na području općine Konjic, uz uslove da nisu vanredni studenti, da ne obnavljaju godinu studija, da nisu starijih od 21 godinu kad upisuju prvu godinu studija, da nemaju status apsolvenata, da ne studiraju u mjestu prebivališta, da nisu iz porodice koja se bavi samostalnom privrednom djelatnošću, da nisu korisnici stipendije, subvencije za studentski dom i zajma od drugog davaoca.

Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku/školsku godinu i isplaćivati će se na žiro račun stipendiste 10 mjeseci, u sljedećim mjesecnim iznosima: po 80 KM za srednjoškolce, po 100 KM za studente prve (I) godine, i po 130 KM za studente druge (II), treće (III) godine, četvrte (IV) godine, pete (V) godine i šeste (VI) godine.

Konkurs ostaje otvoren do 4. decembra, do kada se može dostaviti i dokumentacija u prijemnu kancelariju (šalter br. 3) Općine Konjic, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Konjic za dodjelu stipendija u akademskoj/školskoj 2020/21. godini.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments