Općina Donji Vakuf dodjeljuje 100 studentskih stipendija

31 mar
Rok prijave 14.04.2021

Općtina Donji Vakuf objavila je konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu redovnim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Donji Vakuf.

U aktuelnoj akademskoj godini Općina Donji Vakuf dodijelit će ukupno 100 studentskih stipendija i to studentima:

-prve godine 18 stipendija,

druge 20 stipendija,

-treće 20 stipendija,

četvrte (dodiplomski, I godina – lI ciklus diplomski ili integrisani dodiplomski i diplomski studij)

-20 stipendija, pete (I ili li godina – lI ciklus diplomski i integrisani dodiplomski i diplomski studij)

-20 stipendija i šeste (samo za integrisani dodiplomski i diplomski studij) 2 stipendije, a stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci u jednakim mjesečnim iznosima od po 100,00 KM.

-Pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju: redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine Donji Vakuf, uz uslove da su u akademskoj 2020/21. godini prvi put upisali određenu godinu dodiplomskog, diplomskog ili integrisanog dodiplomskog i diplomskog studija u statusu redovnog ili redovnog samofinansirajućeg student a na istom fakultetu, da nemaju navršenih 26. godina života na dan objave konkursa, da ne primaju kredit, stipendiju ili drugu vrstu subvencije od drugog davaoca, da nemaju status studenta apsolventa i da studiraju na fakultetima u Bosni i Hercegovini.

*Iz Općine napominju da studenti prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa mogu predati lično na pisarnicu Općine Donji Vakuf ili putem pošte preporučeno na adresu: Općina Donji Vakuf, sa naznakom – Komisiji za provođenje konkursa za dodjelu stipendija ulica 14. septembar bb. Donji Vakuf

Za sve dodatne informacije u vezi konkursa mogu se dobiti u zgradi Općine Donji Vakuf – Služba za društvene djelatnosti,opću upravu i civilnu zaštitu (soba 13/II sprat).

Konkurs ostaje otvoren do 14. aprila

Za više detalja pogledajte  dostupni  LINK

(Visited 19 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments