Općina Centar: Besplatne radionice za studente i studentice fakulteta društvenih nauka

6 jun

BHcrafts organizuje besplatne, online radionice namijenjene studentima i studenticama fakulteta društvenih nauka sa područja Opštine Centar, na temu socijalnog poduzetništva.

Radionice će za fokus imati poslovanje prema principima pravedne trgovine (BHcrafts je jedini certificirani „fair trade“ proizvođač na ovim prostorima), kao i mogućnostima razvijanja biznis ideje bazirane na kulturnoj baštini. Radionice imaju za cilj pomoći studentima/cama da prikupe informacije potrebne za pisanje seminarskih i diplomskih radova (studenti/ce fakulteta društvenog smijera), koristeći „živi model“ BHcrafts-a, prvog priznatog i prepoznatog socijalnog poduzeća u BiH.

Svi/e zainteresirani/e se mogu prijaviti na radionice putem mail-a na [email protected], ili putem Facebook poruke. Radionice će biti realizirane putem Zoom aplikacije, u mjesecu junu.

„Mladi i naslijeđe“ je projekat čije se aktivnosti realizuju u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – Regional Programme on Local Democracy, kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a provodi UNDP Bosnia and Herzegovina.

Više informacija: Facebook

(Visited 122 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments