Online radionica s psihologom – Zašto radim to što radim?

28 jun

Mi ljudi, svakodnevno proizvodimo ponašanja koja nas ili udaljavaju od života koji vrednujemo ili nas približavaju takvom životu. Kada se približavamo životu koji vrednujemo kažemo da taj život tada ima smisla.

Pojave emocija, senzacija, razmišljanja i poriva podstiču da proizvodimo ponašanje, a da tih pojava ni njihovog uticaja nismo ni svjesni.

Za psihološku fleksibilnost i življenje ispunjenog života, važno je primjećivati razliku između svijeta izvan kože i svijeta unutar kože, te razliku između kretanja od i kretanja prema nekome ili nečemu što nam je važno.

ACT matrica je praktični alat za razumijevanje funkcije, kao i sortiranje ponašanja koja proizvodimo, a koja nas udaljavaju ili približavaju životu kakav vrednujemo.

Na ovoj radionici pažnju ćemo posvetiti učenju primjene matrice u svakodnevnom životu, te samim tim i razumijevanju funkcije ponašanja, u svrsi građenja smislenog života.

Voditelj radionice: Mario Maričić, psiholog

Datum održavanja: 1. juli, srijeda u 18h.

Mjesto održavanja: Zoom (ukoliko nemate ovu aplikaciju, molimo vas da prije radionice instalirate preko linka https://zoom.us/support/download)

Način prijave: možete se prijaviti putem sljedećeg linka: https://forms.gle/SnWtKJimkgEXHMp47

Zoom link putem kojega ćete pristupiti radionici dobićete dan prije održavanja susreta na e-mail koji ostavite u prijavi.

Uslovi za prijavu su:
– da ste student fakulteta u Banjoj Luci.
– da imate stabilnu internet konekciju koja podržava video i audio komunikaciju, te da radionicama možete pristupiti uz pomoć kamere i mikrofona.

Vrijeme trajanja je 90 minuta.

Broj mjesta je ograničen.

Učešće na radionici je besplatno.

www.centarzapunusvjesnost.org

Više informacija ovdje.

(Visited 135 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments