Online druženje – Prijavi svoju ideju na Social Impact Award (SIA) poziv

8 maj
Rok prijave 10.05.2020

 

Vijeće mladih Bosanski Petrovac iza sebe ima već nekoliko realizovanih online razgovora s mladima, kojima želi smisleno popuniti vrijeme koje provode u izolaciji.

Ovaj put smo prostor odlučili dati jednom interesantnom pozivu iz lonca. Radi se o pozivu za Social Impact Award, preko kojeg možeš osigurati finansijsku i mentorsku podršku za svoju ideju i besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu. Tamo se možeš družiti sa društvenim preduzetnicama i preduzetnicima iz 15 država.

Četiri najbolje ideje će dobiti: dodatnih 2.000 KM za validaciju ideje, mentorsku podršku, besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu i priliku za početni kapital do 40.000 KM.

Social Impact Award (SIA) je takmičenje za mlade koji svojim idejama žele napraviti društvenu ili ekološku promjenu. Misija ovog takmičenja je da promoviše društveno preduzetništvo među mladima u Evropi. Ideje mogu prijaviti pojedinci, neformalne grupe mladih, te društveni biznisi.

Prijave za ovaj poziv su otvorene do 25. maja ove godine, a mi smo odlučili naše druženje zakazati 15 dana prije – 10. maja.

Jedan od organizatora online druženja Vijeća mladih Petrovac – Nemanja Davidović, će sa Ahmedom Isićem podijeliti svoje prošlogodišnje iskustvo iz Kijeva.

Pridružit će im se i Helena Kreća i Sanja Kojić koje su imale priliku biti mentorice na regionalnom bootcampu u Skopju koji je okupio mlade društvene preduzetnike, SIA finaliste, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Nadamo se da će te ovo druženje inspirisati na prijavu za koju onda imaš 15 dana. Pripremi pitanja za njih 🙂

LINK ZA DRUŽENJE ➡️ https://bit.ly/ZOOM_SIA_poziv
Nakon što uneseš ime, prezime i svoj email, dobit ćeš potvrdu na e-mail i moći se priključiti Zoomu u nedelju u 20:37! Drug Nemanja je imao ideju za ovaj termin, ako vas zanima zašto baš ovih 37 minuta, pitajte ga 🙂

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments