Online diskusija “Opšti uticaj pandemije na položaj žene, ravnopravnosti i liderstvo u BiH”

6 maj

 

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu projekta Žene na izborima u Bosni i Hercegovini (WiE) organizuje serijal on-line diskusija o različitim aspektima pandemijskog konteksta koji urušavaju ženska emancipatorska postignuća, te ugrožavaju i marginalizuju značaj ženskog liderstva.

Glavni cilj projekta Žene na izborima u Bosni i Hercegovini (WiE) je glavni osnaživanje ženskog liderstva i uključivanja žena u politički i javni život i jačanje njihove pozicije u odlučivanju kao i osiguranje realnih šansi koje su jednake šansama njihovih kolega u svim sferama odlučivanja u Bosni i Hercegovini. Projekat finansira Vlade Švedske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa relevantnim institucijama u BiH. Serijal diskusija se organizuje u saradnji sa German Marshall Funds-om.

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete u online diskusiji na temu „Opšti uticaj pandemije na položaj žene, ravnopravnosti i liderstvo u BiH“, a koja bi se fokusirala na neke od problema kojima pandemija trenutno podriva poziciju žena u BiH.

Održavanje diskusija je planirano za četvrtak, 07.05.2020 u period od 16:00-17:00 i to putem online platforme Zoom. Diskusija će biti objavljena na UNDP web portalu i Facebook grupi Liderke za razvoj. Diskusiju će moderirati gđa. Marina Riđić. Početkom sedmice potvrdićemo imena panelistkinja i uputstvo za korištenje ZOOM platforme, koja će nam omogućiti da se sve/i vidimo i čujemo, dopisujemo i sve to snimimo.

U slučaju da ste zainteresovani, molimo Vas da nam potvrdu sudjelovanja kao i mail adresu na koju možemo proslijediti zahtjev za sastanak putem Zoom-a pošaljete najkasnije do srijede, 6. maja do 12:00 na e-mail adresu [email protected]

(Visited 28 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments