On-line predavanja o prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici

6 maj

Besplatna on-line predavanja će se održati na Facebook stranici 

Fondacija lokalne demokratije

u tri termina:
– Četvrtak 30. april 2020. godine u 12h
– Utorak 5. maj 2020. godine u 10h
– Utorak 12. maj 2020. godine u 14h

Tokom trajanja predavanja moći ćete postavljati pitanja u komentarima ispod video predavanja ili slanjem poruke Fondaciji lokalne demokratije (Fondacija lokalne demokratije će imati uvid u informaciju ko je postavio pitenje, ali se osoba neće nigdje spomenuti čime će se osigurati anonimnost osobe koja postavlja pitanje).
Fondacija lokalne demokratije provodi projekat “Prevencija nasilja u porodici – mobilni servisi psihološke i pravne podrške” u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu #ReLOaD kojeg finansira  Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira UNDP Bosnia and Herzegovina. Projekat se provodi u saradnji sa Općina Stari Grad Sarajevo
Ciljevi ovog projekta su da se podigne nivo opšte i specifične informisanosti o nasilju u porodici na području Kantona te da se omogući građanima/kama Kantona Sarajevo pristup besplatnoj pravnoj i psihološkoj pomoći i podršci kroz organizovanje predavanja, posjeta mobilnog tima i obezbjede informacije o postojanju ustanova i servisa koje mogu pružiti usluge za ciljanu populaciju.
S obzirom da je nasilje u porodici kompleksan problem, koji se posebno usložnio u situaciji pandemije COVID-19, djelovanje je prošireno na sve građane i građanke Kantona Sarajevo kako bi informacije o naslju u porodici dobio što veći broj građana.
Za više informacija slobodno nam se obratite na e-mail [email protected]
Regional Programme on Local Democracy

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(Visited 43 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments