Okrugli stol – Equal in knowledge – equal in society

28 maj
Rok prijave 30.05.2024

Udruženje građana Ekosol vas poziva na okrugli stol u sklopu projekta „Equal in knowledge – equal in society“ koji se realizuje u partnerstvu sa UNICEF. Na okruglom stolu će se pričati o važnosti obrazovanja Romkinja/Roma, obrazovnim potrebama i izazovima s kojim se suočavaju mlade Romkinje, te o razbijanju predrasude da su neka zanimanja isključivo za dječake.

Richmond Park International School Tuzla
Slavinovićkog odreda 1992, Tuzla
Datum: 31.maj 2024. godine (petak)
Sa početkom u: 9.00 sati

Projekat je uključivao četiri praktične radionice za izradu suvenira od drveta i ekoloških plastika koristeći CNC gravere i 3D štampače. Radionice su okupile 20 djevojaka, 10 romskih i 10 iz Richmond Park International Secondary School iz Tuzle, koje su zajedničkim radom stvarale suvenire s motivima grada Tuzle i romske kulture. Cilj ovih radionica bio je razvijanje praktičnih vještina, timskog rada i kreativnosti među učesnicama, te promovisanje kulturne raznolikosti i jednakih mogućnosti.

Učesnice su svoje suvenire besplatno dijelile građanima Tuzle na Trgu Slobode, te time pokazale da u našem gradu nema mjesta predrasudama, te da djevojke Romkinje jednako dobro mogu raditi isto što i njihove vršnjakinje u gradu.

Pored UNICEF, partneri na projektu su Richmond Park International Secondary School Tuzla i Udruženje Roma „EuroRom“ Tuzla.

Zbog organizacionih razloga, zamolili bi da vaš dolazak potvrdite putem e-maila [email protected] ili pozivom/porukom na broj: 062 952 707, najkasnije 30.5.2024. godine

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom radu na unapređenju obrazovnih prilika za sve.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments