Okrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”

20 apr

Okrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”

Mediacentar Sarajevo u okviru regionalnog projekta “Jačanje uloge medija u odgovoru na klimatsku krizu”. organizira okrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”.

Konferencija će biti održana u Hotelu Europe, Vladislava Skarića 5, 25. aprila sa početkom u 14:00 sati. 

Cilj navedenog projekta jeste upravo osnažiti i omogućiti novinarima da više ali i, što je značajnije, s dubljeg, istraživačkog aspekta izvještavaju o klimatskim promjenama i posebno njenim posljedicama u Bosni i Hercegovini. Na taj način bi se podigla i svijest javnosti o posljedicama klimatskih promjena i neophodnosti osmišljavanja adekvatnog odgovora na ovaj fenomen.

Kako bi se postigao ovaj cilj, između ostalog, neophodno je novinare i novinarke povezati sa relevantnim osobama, naučnom i akademskom zajednicom koja može dati odgovore na mnoga pitanja značajna za javnost. Upravo je to cij okruglog stola koji organizujemo. Bit će to prilika da na jednom mjestu okupimo novinare/ke i stručnjake/inje iz ove oblasti i pokušamo doći do odgovora na pitanje – kako izvještavati o klimatskim promjenama.

Okrugli sto ćemo otvoriti kratkim panelom sa relevatnim predstavnicima/ama akademske, civilne i medijske  zajednice, te institucija vlasti, nakon čega će uslijediti diskusija sa učesnicima/ama.

Program događaja nalazi se ovdje.

Za sve informacije možete se javiti na mail [email protected].

Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite mailom na [email protected]

Projekat “Jačanje uloge medija u odgovoru na klimatsku krizu” podržan je Regionalnim grantom projekta “SMART Balkans – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan” koji provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a finansira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments