Odlična prilika za razvoj novih vještina – Trening za pisanje EU projekata

13 feb
Rok prijave 15.02.2024

U proteklih nekoliko godina, zahvaljujući EU fondovima u BiH je realizovano čak preko 200 projekata. Upravo ovi projekti su imali ključnu ulogu u razvoju lokalnih zajednica, obrazovanja, očuvanja ekologije i mnogim drugim aspektima društva.

BRAVO BIH u suradnji sa UG Može bolje sa ponosom najavljuje trening pod nazivom Trening za pisanje EU projekata, koji će biti vođen od strane Ismaila Šehića, direktora BRAVO organizacije, direktora i osnivača Fondacije poduzetnika u BiH i Brain Tank CEO.

Kroz ovaj petodnevni seminar koji će se održati u prostorijama Hotela Salis u Tuzli, od 04.03. do 08.03., polaznici će steći vještine neophodne sa kvalitetno pisanje i apliciranje EU projekata. Ovaj trening je idealna prilika za predstavnike nevladinih organizacija, kompanija, javnih ustanova – općinskih ili gradskih uprava, i drugih tijela koji žele naučiti osnove, ali i proširiti svoje znanje i vještine u pisanju EU projekata.

 

Broj mjesta je ograničen na maksimalno 30 učesnika, uzimajući u obzir da broj prijavljenih iz jedne organizacije, kompanije ili institucije nije ograničen. Shodno tome, jedna organizacija može prijaviti više predstavnika, a participacija za učešće iznosi 700 KM.

Ukoliko izvršite prijave do 15.02.2024. dobit ćete poseban ‘’Early bird’’ popust od 25%, shodno kojem će kotizacija iznositi 525 KM.

Učešćem na ovom petodnevnom seminaru, kao polaznici, naučit ćete o sljedećim stavkama:

  • Registracija na platformu Europske komisije i kako postati vidljiv unutar EACEA platforme.
  • Pronalaženje najboljih grantova i poziva za njihove institucije.
  • Detalji o aplikacijskom procesu.
  • Informacije o otvorenim pozivima za Bosnu i Hercegovinu.
  • Savjeti i trikovi za pisanje uspješnih EU projekata, s naglaskom na iskustvo edukatora s preko 70 % odobrenih projekata.
  • Upravljanje budžetom projekta, s posebnim fokusom na sume preko 200 000 €.
  • Vrste projekata koje se mogu implementirati i na koje iz BiH mogu aplicirati.
  • Praktični rad na pisanju projektnih aplikacija.

 

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijava se izvršava putem sljedećeg linka: OBRAZAC ZA PRIJAVU

Nakon popunjavanja forme, na mail ćete dobiti instrukcije za uplatu. U slučaju pitanja i nedoumica možete poslati mail na [email protected]

(Visited 131 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments