OCCRP Sarajevo: prijavi se za poziciju projektnog direktora

10 feb
Rok prijave 15.02.2020

Objavljen je poziv za posao na poziciji projektnog direktora u okviru Projekta za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) u Sarajevu. Radno vrijeme je puno, a posao uključuje i probni rad u trajanju od šest mjeseci.

OBLAST: Istraživačko novinarstvo.

OPIS

OCCRP je organizacija istraživačkih novinara koja broji 95 zaposlenih i djeluje u 35 država. Zaposleni na navedenoj poziciji će upravljati aktivnostima Globalnog antikorupcijskog konzorcijuma (GACC). GACC je dosad napravio značajan doprinos u promovisanju i podržavanju političkih reformi u cilju suzbijanja korupcije i pranja novca u Evropi, Africi, Latinskoj Americi i Srednjem istoku. Projektni direktor će povezivati OCCRP i GACC kao i druge partnere civilnog društva. Neki od zadataka na navedenoj poziciji su: strateško upravljanje u cilju povećavanja uticaja organizacije u borbi protiv korupcije kroz pažljivo održavana partnerstva između novinara i zastupnika; saradnja sa timom urednika na globalnom i regionalnom nivou; saradnja sa partnerima civilnog društva u istraživanju; angažovanje adekvatnih novinara za sprovođenje inicijativa; podrška novim saradnicima; i drugi zadaci. Zarada na godišnjem nivou iznosi od 50000 do 70000 dolara. Obezbijeđeno je osiguranje i godišnji odmor u trajanju od pet do šest sedmica.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji su: zainteresovani za uticaj istraživačkog novinarstva u informisanju i osnaživanju javnosti; imaju razvijene preduzetničke instinkte i sposobnost da iskoriste pružene prilike; imaju razvijene sposobnosti opažanja detalja i poštuju rokove; imaju dobre interpersonalne vještine; i sposobnost brzog riješavanja problema i rada pod pritiskom. Potrebno je najmanje pet godina radnog iskustva u projektnom menadžmentu i iskustvo u istraživačkom novinarstvu.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili pošaljite propratno pismo, rezime i dva neizmijenjena primjera pisanog rada na: [email protected]. Prijave se moraju slati na engleskom jeziku.

ROK ZA PRIJAVU: 15. februar 2020. godine

Detaljnije: https://www.occrp.org/en/projects.

(Visited 227 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments