Obuka za političarke u oblasti političkog liderstva i vođenja kampanje

4 jun

UN Women BiH organizira seriju treninga kako bi podržao političko osnaživanje i liderstvo žena, i proširio krug žena koje su zainteresovane da vode kampanje, učestvuju u izvornim utrkama i obnašaju javne funkcije.

Pozivamo sve zainteresovane lokalne političke aktivistice, članice političkih stranaka, aspirantice i kandidatkinje na lokalnim izborima 2024. godine, koje imaju prebivalište u jednoj od sljedećih opština/gradova: Sarajevo, Bihać, Konjic, Jablanica, Goražde, Rogatica, Višegrad, Foča, Banja Luka, Mostar, Žepče, Doboj Jug, Zavidovići, Zenica, Vitez, Travnik, Novi Travnik, Živinice, Kalesija, Trebinje, Gacko, Bileća, Nevesinje, Ljubinje, da se prijave za dvodnevnu UN Women obuku u oblasti političkog liderstva i vođenja kampanje.

UN Women je razvio sveobuhvatan program kako bi podržao političko osnaživanje i liderstvo žena, i proširio krug žena koje su zainteresovane da vode kampanje, učestvuju u izbornim utrkama i obnašaju javne funkcije. Ovaj trening se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini, u period od 6. do 14. jula 2024. godine, na 11 lokacija:

6-7. juni – Travnik (uključuje Vitez i Novi Travnik)

22-24. juni – Banja Luka

29-30. juni – Sarajevo, Mostar, Živinice (uključuje Kalesiju)

6-7. juli – Bihać, Konjic (uključuje Jablanicu), Žepče (uključuje Doboj Jug i Zavidoviće)

8-9. juli – Trebinje (uključuje Gacko, Bileću, Nevesinje, Ljubinje)

13-14. juli – Goražde (uključuje Rogaticu, Višegrad, Foču), Zenica

Obuke će voditi certificirane UN Women trenerice i treneri sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Obuka je besplatna za sve potvrđene učesnice, smještaj će biti obezbijeđen za sve učesnice koje dolaze izvan mjesta u kojem se obuka održava.

Više informacija na linku.

(Visited 135 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments