Obuka o upravljanju kvalitetom zraka na lokalnom nivou

1 dec

Regionalni centar za informisanje i obrazovanje iz održivog razvoja za JI Evropu – REIC, pod pokroviteljstvom Fondacije Konrad Adenauer provodi projekat AQUAMALL (Air Quality Management at local level), te u okviru ovog projekta organizuje besplatnu dvodnevnu obuku na temu: » Upravljanje kvalitetom zraka u na lokalnom nivou «

Bez zraka nema života, pa je s tim u vezi njegova zaštita od velikog značaja za cijeli živi svijet. Korištenje energije u Bosni i Hercegovini dovodi do značajnog zagađivanja zraka što ugrožava okoliš i javno zdravstvo. U BiH gradovima su čest slučaj prekoračenja emisije u zrak zagađujućih materija poput čvrstih čestica, sumpor dioksida, ugljen monoksida i azotnih oksida. Lokalne zajednice igraju ključnu ulogu u procesu osiguravanja pravilnog upravljanja kvalitetom zraka, te s tim u vezi potrebno je kontinuirano jačati kapacitete u ovoj oblasti.

Cilj obuke je jačanje kapaciteta državnih službenika zaposlenih u lokalnim zajednicama i resornim ministarstvima o upravljanju kvalitetom zraka. Čist zrak je odgovornost lokalnih zajednica, ali nedostatak njihovih kapaciteta predstavlja veliki teret prema postizanju ovoga cilja. U okviru obuke učesnici će se upoznati sa potrebnim alatima i vještinama upravljanja kvalitetom zraka što u konačnici ima za cilj uspostavljanja sistema upravljanja kvalitetom zraka.

Obuka će se organizovati kao dvodnevni događaj isključivo za predstavnike lokalnih zajednica i resornih ministarstava. Zbog ograničenog broja polaznika te kako bi se uključilo što više lokalnih zajednica, dozvoljeno je učešće maksimalno dva učesnika iz iste institucije. Svi učesnici dobiti će potvrdu o uspješnom pohađanju obuke. Predavači će biti vodeći stručnjaci u području kvalitete zraka, a učesnicima će se pružili cjelovit i heterogen pristup upravljanju kvalitetom zraka.

Lokacija Datum Mjesto održavanja (moguće izmjene)
Sarajevo 04-05.12.2019. Hotel Courtyard by Marriott

Za učešće na obuci se ne naplaćuje kotizacija. Potrebno je da popunjenu prijavu za učešće na obuci pošaljete na dole naznačen kontakte uz obavezno navođenje lokacije održavanja obuke. Budući da je broj učesnika ograničen molimo Vas da što prije pošaljete Vašu prijavu na:
[email protected]
fax: 033 613 193

(Visited 160 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments