Objavljeni javni pozivi banaka – Privrednicima Kantona Sarajevo dostupno više od 107 mil KM

12 okt

Javni pozivi tri banke, koje su prije nekoliko dana potpisale ugovore s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo za realizaciju kreditnih sredstava uz stopostotno sufinansiranje kamate, objavljeni su danas u dnevnim listovima “Dnevni Avaz” i “Oslobođenje”, kao i na web stranici Ministarstva privrede KS i na web stranicama banaka/partnera.

Sarajevo (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)

Tim povodom ministar privrede KS Adnan Delić istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i ažurnošću uprava banaka koje su sa Ministarstvom privrede KS, u propisanom roku, usaglasile i objavile ove javne pozive, saopšteno je iz Vlade KS.

– Poslovnim subjektima sa sjedištem u Kantonu Sarajevo na raspolaganju je do sada najveći iznos kreditnih sredstava uz stopostotno subvencioniranje kamatne stope. Naime, u saradnji s bankama/partnerima obezbijedili smo 107.850.000 KM i nadamo se da će ova sredstva naći put do što većeg broja privrednika – izjavio je ministar Delić.

Napomenuo je i da je cilj ovih kreditnih linija obezbijediti postojeću i unaprijediti buduću likvidnost poslovnih subjekata, održati postojeća radna mjesta, kao i omogućiti nova radna mjesta, što u konačnici vodi ukupnom rastu privrednih aktivnosti i unapređenju poslovnog ambijenta na području Kantona.

Podsjećamo da su poslovnim subjektima posredstvom UniCredit banke, Sberbanke i BBI banke na raspolaganju poticajna kreditna sredstva, odnosno kreditiranje pod povoljnijim uvjetima koje podrazumijeva stopostotno subvencioniranje kamatne stope s grace periodom, te maksimalnom pojedinačnom iznosu kredita do milion maraka.

ba.ekapija.com

(Visited 127 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments