Objavljen poziv za dodjelu podsticaja nezaposlenim licima u Bijeljini

9 dec
Rok prijave 20.12.2020

Grad Bijeljina i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisali su javni poziv za dodjelu podsticaja nezaposlenim licima na teritoriji Bijeljine, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a u cilju podrške samozapošljavanju i razvoju zanatstva.

Vrijednost programa iznosi 40.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 50% sredstava, a preostalih 50% Programa finansiraće Zavod za zapošljavanje.
Pravo na podsticaj imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje – Biro Bijeljina, koja su nastanjena na području Grada Bijeljina i starija od 18 godina, a pripadaju jednoj od grupa – demobilisani borci VRS; ratni vojni invalidi VRS; djeca poginulih boraca VRS; nezaposlena lica preko 40 godina starosti; žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture; nezaposlena lica u ruralnim sredinama; štićenici domova koji su završili obrazovanje; mladi sa VSS bez radnog iskustva; mladi sa VSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca; mladi sa SSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca, kao i lica koja se nalaze na evidenciji duže od 6 mjeseci.
Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana Komisija, a maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od osam lica. U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Rok za podnošenje prijava je do 20. decembra 2020. godine, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama Grada Bijeljina i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Više detalja o Javnom pozivu nalazi se OVDJE.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments