OBAVIJEST: produžen rok za prijavu za javni poziv za učešće na obuci za izradu poslovnih planova

9 maj

Produžen je rok za prijavu za javni poziv za učešće na obuci za izradu poslovnih planova  namijenjen sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar potpisala je ugovor sa projektom EU4AGRI, na osnovu kojeg planira provesti besplatnu obuku za pisanje poslovnih planova, a realizacija programa obuke će se obaviti u sklopu projekta  „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI), u svrhu ostvarivanja općeg cilja da se ojačaju konzultantske usluge u BiH čime bi se osigurala šira dostupnost ovih usluga krajnjim korisnicima za prijavu i financiranje putem javnih poziva, te podigla kvaliteta konzultantskih usluga u pripremi, pisanju i implementaciji poslovnih planova.

Kroz projekt „STVARANJE TIMOVA KONSULTANATA U HERCEGOVINI“ planirano je održavanje obuke za osobe koje namjeravaju da steknu znanje o poslovnom planiranju i pripremi poslovnih planova u sektoru poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda. Inovativnost u pristupu je da će se formirati timovi za pisanje poslovnog plana sačinjeni od dva člana, od kojih će jedan biti ekonomske ili agroekonomske struke, a drugi agronom ili neke druge struke.

Program edukacije je zamišljen da se organizira u 10 jednodnevnih radionica ili 60 sati obuke.

Ako ste državljanin BiH, imate minimalno IV stepen obrazovanja, poznajete rad na računaru, imate želju i spremnost za pohađanjem obuke (minimalno 70%, kako bi imali pravo na sticanje Certifikata o uspješno završenoj obuci) pozivamo Vas da se prijavite na ovaj javni poziv i iskoristite priliku za razvoj svog poslovanja u sektoru poljoprivrede.

Prijaviti se mogu pojedinačni aplikanti, ali i timovi koji se sastoje od jednog kandidata poljoprivredne struke i jednog kandidata ekonomske struke ili neke druge struke. Detaljne informacije o Javnom pozivu možete naći na https://redah.ba/wp-content/uploads/2023/05/Javni-poziv-za-konsultante-za-obuku-pisanja-poslovnih-planova.pdf  , a prijaviti se možete  prijavite se putem Google obrasca za prijavu https://docs.google.com/forms/d/1jWPs9UhI6vtGmB-zhDi737IZodHYbozQDq4usVJcjB4/viewform?edit_requested=true ili putem e-maila: [email protected]   i Obrasca za prijavu https://redah.ba/wp-content/uploads/2023/05/Obrazac-za-prijavu-za-ucesce-u-obuci-izrade-poslovnih-planova.docx  . Obuka i prateći materijali su besplatni i odabrani polaznici nisu obavezi platiti kotizacije. Broj mjesta za polaznike obuke je ograničen.

Rok za prijavu: 18.05.2023., do 16:00 sati.

Projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je četverogodišnji projekat (2020-2024.) koji ima za cilj da modernizira poljoprivredno-prehrambeni sektor i poboljša ruralnu ekonomiju povećavajući konkurentnost poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga. Projekat provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Češka razvojna agencija (CzDA). Ukupna vrijednost projekta iznosi 20,25 miliona eura i finansira ga Evropska unija sa 20 miliona eura, a UNDP i CzDA sa 250.000 eura.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama u toku trajanja poziva možete se obratiti na e-mail adresu [email protected] ili telefon 036 557 210.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments