Novo testiranje za stipendije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu 26. juna

21 jun
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) u petak, 26. juna, organizira novo testiranje za stipendije za sve kandidate koji nisu ranije pristupili testiranju.
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) pruža novu priliku da obezbijedite sebi stipendiju za studij na nekom od studijskih programa. Višegodišnja praksa Univerziteta je da svake godine upriliči Testiranje za stipendije i Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane kandidate. Tokom proteklih godina više stotina srednjoškolaca iz cijele BiH i zemalja regiona se odlučilo da iskoristi pruženu priliku i da svoje obrazovanje nastavi na IUS-u.

Sa pojavom pandemije COVID-19, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je prvi univerzitet u državi koji je kompletan nastavni proces u potpunosti premjestio na online platforme, te naši studenti nisu imali nikakvih poteškoća u praćenju nastave i obavljanja svojih redovnih fakultetskih aktivnosti. Shodno tome, i prethodna ovogodišnja testiranja su obavljena online.

Testiranje će se održati u prostorijama Univerziteta, a svi kandidati koji će pristupiti testiranju obavezni su poštovati sljedeće mjere pri dolasku na IUS: upotreba zaštitne maske i rukavica, dezinfekcija ruku i obuće i održavanje socijalne distance.
Iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) naglašavaju da je, pored navedenih mjera, za pristup testiranju potrebno ispuniti i opće uslove: izvršiti registraciju putem linka: stipendija.ius.edu.ba, biti državljanin BiH ili neke od zemalja iz regiona, biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola i pristupiti ispitu uz dokument sa slikom.

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na [email protected] ili pozivom na +387 33 957 175.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments