Nominacije za UNESCO-ovu nagradu u slobodi štampe

30 dec
Rok prijave 15.02.2020

UNESCO objavljuje poziv za nominacije za „Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2020” svjetsku nagradu za doprinos u slobodi štampe koja se dodjeljuje u čast kolumbijskog novinara Giljerma Kana koji je poginuo braneći moralne i etičke vrijednosti novinarstva.

OBLAST:

Novinarstvo, sloboda štampe.

OPIS:

Kandidate mogu nominovati države članice UNESCO-a ali i međunarodne i regionalne organizacije i nevladine organizacije koje su aktivne u oblasti slobode štampe. Kandidati mogu biti pojedinci, organizacije ili institucije koji su značajno doprinijeli zaštiti i/ili promociji slobode štampe, a pogotovo u rizičnim situacijama. Nagrada se dodjeljuje u iznosu od 25000 dolara. Nagrada će biti dodijeljena prilikom obilježavanja Svjetskog dana slobode štampe u Hagu od 22. do 24. aprila 2020. godine. Sredstva su obezbijedili Fondacija „Cano” iz Kolumbije, Fondacija „Helsingin Sanomat” iz Finske i organizacija „Namibia Media Trust” iz Namibije.

USLOVI:

Nominacije mogu predložiti sve zemlje članice UNESCO-a i druge navedene organizacije i institucije.

NAČIN PRIJAVE:

Kandidati mogu biti nominovani slanjem popunjene aplikacione forme. Aplikaciona forma se može poslati putem mejla: [email protected], ili poštom na adresu: UNESCO, Communication and Information Sector, Division of Freedom of Expression and Media Development , Section for Freedom of Expression, 7, Place de Fontenoy, 75007 Paris, France, Tel: 33.1.45.68.08.91.

ROK ZA PRIJAVU:

15. februar 2020. godine
Detaljnije: https://en.unesco.org/news/unesco-seeking-nominations-unescoguillermo-cano-world-press-freedom-prize-2020?fbclid=IwAR3YxcMIgGMopSQ-b_TBgK7Xva6ARZIgx4CkbnJfUg16vp3wC9vlb34HugE

(Visited 83 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments