Natječaj za literarni rad „Da imam moć jedan dan“

24 mar
Rok prijave 31.03.2024

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ponovno poziva srednjoškolce i studente da sudjeluju u natječaju za literarne radove u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade na razvijanje kritičkog mišljenja i izražavanje vlastitih stavova te pridonijeti izgradnji društva u kojem će mladi moći kvalitetno živjeti – materijalno, moralno i duhovno. Tema ovogodišnjeg natječaja je Moć jedne olovke – Da imam moć jedan dan. Natječaj je otvoren za sve srednjoškolce i studente, a radovi moraju biti originalni i neobjavljeni. Tekstovi trebaju biti napisani fontom Times New Roman veličine 12 i proreda 1,5 te mogu biti proza, poezija ili drugi literarni oblici. Svaki rad mora biti autorov osobni rad, a ne suautorski. Radovi trebaju imati naslovnicu s naslovom rada, imenom autora, nazivom škole ili fakulteta, datumom rođenja, adresom, telefonskim brojem i e-mail adresom. Radove treba poslati na adresu Gatačka 1871 000 Sarajevo ili putem e-mail adrese [email protected] s naznakom “Natječaj za literarni rad – Mladi i demokracija”, najkasnije do 31. ožujka. Stručno povjerenstvo će ocjenjivati radove u dvije kategorije: srednjoškolci i studenti, s fokusom na poticanje mladih na kritičko razmišljanje, zalaganje za temeljne vrijednosti, razvoj demokratskog društva i promicanje dostojanstva mlade osobe i njenih prava.

Osnovnoškolci koji su aktivno uključeni u projekt sa srednjoškolcima također imaju pravo sudjelovanja. Rezultati natječaja i pobjednički tekstovi bit će objavljeni na službenoj stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (www.mladicentar.org) te na stranicama Katoličkog tjednika.

Pobjednici natječaja u dvije kategorije (srednjoškolci i studenti) bit će nagrađeni novčanim iznosima: prva nagrada iznosi 150,00 KMdruga nagrada iznosi 100,00 KM, a treća nagrada iznosi 50,00 KM.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments