Najveći regionalni summit o inovacijama 01.12. u Sarajevu!

23 nov
Rok prijave 01.12.2022

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo u saradnji sa Misijom USAID u Bosni i Hercegovini, organizuju peti Sarajevo Innovation Summit, koji će biti održan 01. decembra/prosinca 2022. u Vijećnici.

U fokusu Sarajevo Innovation Summit-a 2022 je najaketuelnija tema današnjice – energetska i klimatska kriza. Danas živimo u vremenu tzv. triple C krize – one uzrokovane COVID-19 (Covid), klimatskim promjenama (engl. climate change) i konfliktom (engl. conflict) što čini proces donošenja odluka i kreiranja politika u svim područjima veoma izazovnim. Ovogodišnji Summit nastoji ponuditi održiva razvojna rješenja na neke od najvećih izazova današnjice kada su energija i klimatske promjene u pitanju.

Summit 2022 će otvoriti dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Jasmina Selimović i direktorica Misije za međunarodni razvoj pri USAID-u u Bosni i Hercegovini gospođa Courtney Chubb, a prisutnima će se obratiti i premijer Kantona Sarajevo gospodin Edin Forto, gradonačelnica Sarajeva dr. Benjamina Karić, direktor Friedrich Ebert Stiftung ureda u Sarajevu dr. Ralf Melzer, te idejni tvorac i osnivačica Sarajevo Innovation Summit-a prof. dr. Amila Pilav-Velić.

Keynote govornici Summit-a 2022 će biti dr. Steven S. Burns, direktor energetike i infrastrukture u Uredu za Europu i Euroaziju u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj, Andrej Gajić, naučnik National Geographic-a i Počasni ambasador Mediteranskog mora; Snježana Kopruner, Direktorica GS-TMT d.o.o. Travnik BiH.

Učesnici panel sesije pod nazivom „THE ENERGY AND CLIMATE UNCERTAINTY: THE SEARCH FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT SOLUTIONS“ su: Dr Djerdj Horvat, Fraunhofer Institut Njemačka; Mak Kamenica, USAID EPA; Stefka Slavova, Vodeća ekonomistica pri Svjetskoj Banci; Edin Zametica, DERK; Naida Taso, Evropska energetska zajednica.

Sarajevo Innovation Summit je najveći regionalni događaj o inovacijama u ovom dijelu Evrope, koji već petu godinu zaredom okuplja stručnjake, predstavnike poslovne zajednice, donosioce politika i entuzijaste koji dijele zajednički motiv – a to je kako inovacijama unaprijediti i kreirati bolje društvo! Svake godine okuplja preko 300 učesnika iz cijelog svijeta, a govornici i predavači su najveći svjetski eksperti iz oblasti inovacija.

Summit je ove godine organizovan u okviru aktivnosti obilježavanja 70 godina postojanja Fakulteta, čime se želi dati doprinos društvenoj zajednici, zbog čega će biti otvoren za sve zainteresirane bez plaćanja kotizacije, ali uz prethodnu registraciju putem sljedećeg linka: REGISTRACIJA

Rok za registraciju je 24.11.2022. godine. Kapaciteti su ograničeni stoga rezervirajte svoje mjesto što prije!

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju i putem e-maila: [email protected] ili putem telefona: 033 275 906.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments