Nagradni konkurs za najljepšu umjetničku fotografiju na temu “Ilidža – san koji živi”

23 jan
Rok prijave 31.01.2023

Javna ustanova „Kulturno sportski i rekreacioni centar“ Ilidža otvara nagradni konkurs za najljepšu umjetničku fotografiju na temu “Ilidža – san koji živi”

Nastojeći promovirati ljepote općine Ilidža, ali i stvoriti platformu za kreativni rast i razvoj mladih od 15 do 30 godina, a koji se bave umjetničkom fotografijom, „Kulturno sportski i rekreacioni centar“ odlučio je pozvati sve mlade kreativce koji se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, da prijave svoje kreacije na konkurs za najljepšu umjetničku fotografiju na temu „Ilidža – san koji živi“.

Na konkurs se šalju od jedne do tri umjetničke fotografije, od kojih svaka treba nositi poseban naslov. Uz fotografije, potrebno je priložiti kratku biografiju, uz obavezno navedeno ime, prezime, datum rođenja, općinu i adresu stanovanja, broj telefona, kontakt e-mail, te kratak osvrt na dosadašnji umjetnički rad (ukoliko je moguće). Fotografije sa biografijom šalju se putem e-maila [email protected] ili snimljene na CD-u na adresu Mala Aleja 67 – Ilidža, sa naznakom „Za konkurs: Ilidža – san koji živi“.

Najbolja ostvarenja po mišljenju komisije, bit će izložena u okviru izložbe „Ilidža – san koji živi“ u toku mjeseca marta, u znak obilježavanja Dana Općina Ilidža.

Najbolji radovi bit će proglašeni na dan izložbe, od kojih je za tri najuspješnija rada obezbjeđena novčana nagrada.
Konkurs je otvoren do 31. januara 2023. godine!

Svi autori koji apliciraju na Konkurs slanjem svojih radova pristaju da ustupe autorska prava na dostavljene fotografije radi njihove promocije, te promocije manifestacije u printanim i elektronskim medijima, te na svim izložbama na kojima se bude pojavila odabrana postavka radova pristiglih na Konkurs, bez novčane nadoknade, a s ciljem promocije kulturnih vrijednosti Ilidže.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments