Nagrada za najbolje izvještavanje o korona virusu

15 jul
Rok prijave 30.07.2020

Organizacija One World Media iz Velike Britanije poziva novinare i filmske producente iz cijelog svijeta da se prijave za učešće u takmičenju za Nagradu za najbolje izvještavanje o korona virusu.

OBLAST:

Novinarstvo i film

OPIS

Organizator takmičenja želi da podrži priče koje pokazuju šta se dešava van granica svake države ponaosob i istakne uticaj virusa na međunarodnom nivou. Takmičenje je otvoreno za radove koji daju rješenja, ukazuju na hitne potrebe i implikacije koje COVID-19 ima na svijet. Nagrada će se dodijeliti za medijski rad u bilo kom formatu, uključujući štampu, film, audio ili digitalne medije.

USLOVI

Kandidati iz cijelog svijeta mogu učestvovati u takmičenju. Rad koji se prijavljuje mora biti dostupan publici iz engleskog govornog područja. Žiri će posebno cijeniti radove koji nisu bili eksponirani u javnosti. Priča mora biti fokusirana na države ili regione u razvoju.

NAČIN PRIJAVE

Registracija i prijava za učešće u takmičenju je omogućena putem sledećeg linka: https://www.oneworldmedia.org.uk/announcing-the-coronavirus-reporting-award-2020/

ROK ZA PRIJAVU:

30. jul 2020. godine

Detaljnije na: https://www.oneworldmedia.org.uk/

(Visited 89 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments