Muslim Aid Sarajevo nudi svim poljoprivrednim proizvođačima u BiH besplatnu stručnu agronomsku pomoć

31 mar

 

Muslim Aid Sarajevo je predstavništvo strane nevladine organizacije koja u BiH djeluje od 2007. godine. Kroz različite programe pomoći i podrške do sada je socijalno i materijalno osnaženo mnogo porodica širom BiH. U prethodnih 5 godina Muslim Aid je implementirao projekat plasteničke proizvodnje u preko 70 gradova. Tom prilikom dodjeljeno je preko 1500 plastenika i sadnice te su educirani svi korisnici.

Pandemija izazvana koronavirusom zadesila je i BiH. U novonastaloj situaciji evidentna je snaga poljoprivredne proizvodnje, posebice malih poljoprivrednih proizvođača i njihove samoodrživosti. S obzirom na trenutnu situaciju ali i na nadolazeće vremenske termine sadnje/sjetve Muslim Aid Sarajevo nudi svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja cijele BiH besplatnu stručnu agronomsku pomoć.

Muslim Aid agronomi imaju veliko terensko iskustvo i spremni su djelovati zarad razvoja poljoprivredne proizvodnje. Svi poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti na sljedeće adrese: Muslim Aid Sarajevo, fb stranica: Muslim Aid Sarajevo, telefon 033/263-335; 066/464-231.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments