MSF traži medicinske i nemedicinske profile!

16 jan

Ljekari bez granica (Médecins Sans Frontières – MSF) su međunarodna, nezavisna i medicinska humanitarna organizacija, koja pomaže ljudima pogođenim ratom, epidemijama, prirodnim i izazvanim katastrofama, te populaciji koja nema pristup zdravstvenoj zaštiti. MSF pruža pomoć isključivo na osnovu potreba, a bez obzira na rasu, vjersku i političku pripadnost, ili pol.

MSF traži profesionalce iz oblasti zdravstva (medicinske i paramedicinske profile), ali i iz ostalih polja, uključujući tehničku podršku, koordinaciju, finansijski i menadžment ljudskih resursa, te komunikacije i zagovaranje, a koji su spremni boraviti i raditi na terenu.

Detaljnije informacije o profilima koje MSF trenutno traži, te o procesu apliciranja dostupne su na: https://msf.gr/en/work-with-us

MSF je, 1971. godine, osnovala grupa doktora i novinara, tokom rata i gladi u Bijafri (Nigerija). Njihov cilj bio je osnovati nezavisnu organizaciju, koja bi se fokusirala na brzo, efektivno i nepristrasno pružanje medicinske humanitarne pomoći.

MSF danas djeluje u više od 70 zemalja svijeta i osigurava humanitarnu medicinsku pomoć koja spašava živote i olakšava patnju ljudi u kriznim situacijama i područjima./Autor fotografije: Susanne Doettling, MSF

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments