Mostar: ‘’Živa biblioteka’’ i diskusija pod nazivom ‘’Razmislimo o mladima’’

24 mar
Rok prijave 26.03.2024

Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) poziva građanke i građane Mostara na ‘’živu biblioteku’’ i diskusiju pod nazivom ‘’Razmislimo o mladima’’, posljednju iz serijala ‘’Mladi u…’’ koja će se u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, financiranog sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, održati

u utorak, 26.3.2024. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu, u Mostaru

Događaj je organiziran u povodu obilježavanja Međunarodnog dana za postignuća, ustanovljenog kako bi se odalo priznanje onima koji ostvaruju izvanredne rezultate u područjima u kojima djeluju, a s ciljem inspiriranja i stvaranja pozitivnog i poticajnog okruženja, prvenstveno za mlade ljude.

Namjera događaja je okupiti mlade koji su ostvarili značajna postignuća, kao i one kojima će ta postignuća biti motiv za rad na sebi i u zajednici. Istovremeno, događaj je i prilika za relevantne donosioce odluka i predstavnike obrazovnog sustava da dobiju konkretne sugestije i preporuke, nastale na panel diskusijama koje je LDA Mostar s mladima organizirala proteklih mjeseci, na temu obrazovanja, nauke, kulture i politike i načina na koji se sudjelovanje u tim oblastima može poboljšati za dobrobit svih.

Događaj je zamišljen kao “živa biblioteka”, gdje bi okupljeni razgovarali s uspješnim mladim ljudima Mostara i tako stekli uvid u stvarno stanje stvari – šta su pozitivne priče i procesi, i šta bi bilo dobro unaprijeđivati u ranije navedenim oblastima.

Panelisti i panelistice, kao “žive biblioteke”, osobe su koje svojim privatnim i profesionalnim zalaganjem kontinuirano ulažu napore za poboljšanje učešća mladih u kulturi i umjetnosti, nauci, obrazovanju i politici u Mostaru i šire. Događaj se realizira u okviru Projekta ”Mostar – Prostori koji pokreću” kojeg financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturnicentar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i NEŠTO VIŠE

(Visited 30 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments