Mostar: Otvorene prijave za stipendije Koledža ujedinjenog svijeta

18 dec
Rok prijave 31.01.2023

Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 28 stipendija.

Foto: UWC Mostar / Otvorene prijave za stipendije Koledža ujedinjenog svijeta

UWC Nacionalni komitet BiH raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC). Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 28 stipendija. Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora. Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljene: 23 stipendije za pohađanje: UWC Mostar (BiH), te po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija),  UWC East Africa (Tanzanija); UWC Changshu (Kina), UWC USA (Sjedinjene Američke Države), te jedno mjesto bez stipendije na koledžu UWC Atlantic (Velika Britanija).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tijekom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu. Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za univerzitete u inostranstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i univerzitetsko savjetovanje.

Aplikacije se primaju do 31. siječnja, 2023. Za sve detaljne informacije o stipendijama i uvjetima prijave, posjetite www.uwcmostar.ba. Za sve dodatne informacije ili upite o aplikacijskom procesu kontaktirajte UWC NC BiH putem e-mail adrese: [email protected]

– Pročitajte više na: https://bljesak.info/obrazovanje/obrazovanje/mostar-otvorene-prijave-za-stipendije-koledza-ujedinjenog-svijeta/403147

(Visited 113 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments