Mladi za dostojanstvo, demokratiju i ljudska prava

12 dec
Rok prijave 13.12.2022

„Mladi za dostojanstvo, demokratiju i ljudska prava” (eng. „TrackA”) je naziv edukacijskog programa Svjetskog saveza mladih predviđenog za mlade od 18 do 30 godina.

Svjetski savez mladih (World Youth Aliance) je nevladina, globalna neprofitna i omladinska koalicija sastavljena od članova i članica iz različitih sfera života koji su predani promicanju i odbrani dostojanstva osobe. Zajednica je prijatelja i prijateljica ujedinjenih u promicanju ljudskog dostojanstva, solidarnosti i kulture života.

SSM BiH želi stvoriti poticajno okruženje za cjelokupni razvoj osoba i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom i društvenom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice kao i izgradnju zajednice u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

Certified Training Program (CTP) je zbirka tekstova koji pružaju filozofske temelje misije Svjetskog saveza mladih. Predstavlja sažetak filozofskih, historijskih i modernih tekstova koji su usmjereni na dostojanstvo osobe i ljudska prava.

Oni koji završe CTP opremljeni su da artikuliraju i brane načela dostojanstva osobe u okruženju u kojem se nalazimo.
Učesnici i učesnice će čitati jedno po jedno poglavlje (od ukupno 7), slati kratki esej mentorima i mentoricama i jednom sedmično diskutovati o pročitanim tekstovima u grupama preko online videopoziva.

Nakon završetka edukacije, svi učesnici i učesnice prolaze proces certifikacije, te dobivaju potvrdu o stečenim kompetencijama, koje mogu koristiti i prilikom prijave za posao.

Svi uspješno certificirani učesnici i učesnice moći će postati aktivni članovi i članice Svjetskog saveza mladih Bosne i Hercegovine.

Program je besplatan i održava se na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku!

👥KO?
Mladi od 18 do 30 godina.

📆KADA?
Prijave traju od 07.12. do 13.12.2022. do 12:00 sati.

Prvi online sastanak je planiran 14.12. u 20:00

Radujemo se tvom sudjelovanju! Prijaviti se možeš na LINKU.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments