“Mladi i naslijeđe”: BHcrafts organizuje radionice na temu socijalnog poduzetništva

28 nov

BHcrafts će u sklopu projekta „Mladi i naslijeđe“, organizovati besplatne radionice za studente i studentice na području Opštine Centar, Sarajevo, u mjesecu maju 2020. godine. Mjesto održavanja radionica je JU Centar kulture i mladih, u Jelićevoj.

Radionice za studente/ice će imati fokus na socijalno poduzetništvo, poslovanje prema principima pravedne trgovine (BHcrafts je jedini certificirani „fair trade“ proizvođač na ovim prostorima), kao i mogućnostima razvijanja biznis ideje bazirane na kulturnoj baštini. Radionice imaju za cilj pomoći studentima/cama da prikupe informacije potrebne za pisanje seminarskih i diplomskih radova (studenti/ce fakulteta društvenog smijera), koristeći „živi model“ BHcrafts-a, prvog priznatog i prepoznatog socijalnog poduzeća u BiH.

Sveukupni cilj ovog projekta je podizanje svijesti, kod mlađe populacije, različitog uzrasta, o važnosti očuvanja i afirmacije tradicije i kulturno-historijskog naslijeđa BiH.

Svi/e zainteresirani/e se mogu prijaviti na radionice putem mail-a na [email protected], ili putem Facebook poruke.

„Mladi i naslijeđe“ je projekat čije se aktivnosti realizuju u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – kojeg finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a provodi UNDP Bosnia and Herzegovina.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments