Mladi dizajneri Balkana: Kružni dizajn

14 apr
Rok prijave 20.04.2019

Mladi dizajneri Balkana je regionalna platforma za talente, osnovana 2011. godine sa ciljem da prepozna, promoviše i razvije kreativne potencijale na tlu Balkana iz oblasti oblikovanja proizvoda.

OBLAST:

Dizajn.

OPIS

Incijativa takođe ima za cilj razvoj regionalne dizajnerske scene, približavanje internacionalnom tržištu, jačanje potencijala kroz promovisanje dodatnog obrazovanja i treninga, a u isto vrijeme se daje doprinos restauraciji multikulturalnoj saradnji na regionu Balkana. Poziv je otvoren za sve dizajn projekte – proizvode, koncepte, servise i scenarija koja će donijetu Balkanu prijeko potrebnu paradigmatsku promjenu u dizajnu, proizvodnji i potrošnji. Mladi dizajneri imaju zadatak da se upoznaju sa osnovama kružne ekonomije i da istražuju inovativne pristupe dizajnu kroz jačanje kruženja proizvoda, materijala, servisa i koncepata. Projekat MDB-a je pod pokroviteljstvom BALKAN DESIGN NETWORK sa ciljem razumijevanja i pružanja dugoročne strategijske podrške za razvoj i promociju dizajna Balkana na internacionalnom i evropskom nivou. Uspješni prototipi razvijeni kroz ovu saradnju će se pojaviti u „Salone Satellite“ u sklopu internacionalnog sajma namještaja, koji će se održati u Milanu 2020. godine i sve troškove pokriva kompanija.

USLOVI

Takmičenje je otvoreno za sve osobe koje su rođene 1985. godine i mlađe, a dolaze iz sljedećih država: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska. Kandidati mogu biti individualci ili grupa kreatora. Svaki kandidat se može samo jednom prijaviti. Starosna dob je određena od strane „Salon Satellite“ zone za talente.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili, potrebno je da posjetite web stranicu, klikom na linku.

ROK ZA PRIJAVU:

20. februar 2019. godine

Detaljnije na linku.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević