“Misli o prirodi!” – poziv za prijavu na grantove!

31 jan
Rok prijave 02.02.2020

„Misli o prirodi!“ trogodišnji je projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka. Projekat je zasnovan na 5 komponenti (Zagovaračke mreže, Eko HUBovi, Eko škole, Mladi, Eko mediji).

Osnovni cilj projekta jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou. Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Evropske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti okoliša, klime i energije koje je BiH ratificirala.

Projekat „Misli o prirodi!“ je baziran na različitim aktivnostima koje će voditi povećanju svijesti o okolišu. Zagovaračkim kampanjama će se nastojati povećati odgovornost državnih organa, kompanija i stanovništva u adresiranju problematike vezane za okoliš. Formiranjem mreža od 10 Eko Hubova, koje će podsticati mlade da se uključe u zaštitu okoliša, nastojat će se poboljšati kvalitet i kvantitet medijske pokrivenosti ove teme.

„Misli o prirodi!“ će uključiti mnogobrojne interesne grupe: organizacije civilnog društva (OCD), medije, građane/ke (posebno mlade), kompanije, osnovne i srednje škole, lokalnu vlast i državne institucije.

Posebna pažnja će se obratiti na multidisciplinarna područja kada su u pitanju, multidimenzionalno siromaštvo, sprječavanje konflikta, rodna ravnopravnost, ljudska prava i pitanje okoliša. Sve komponente projekta sadrže snažnu rodnu komponentu.

 

Još manje od 4 dana ostalo je do isteka roka za prijave na grantove! Požurite! 
Zagovaračke mreže: http://bit.ly/7657o
Mediji: http://bit.ly/2O8J3n8
Inicijative društvene odgovornosti kompanija: http://bit.ly/3aUWTmz
Eko HUBovi: http://bit.ly/2tOlcSJ

 

Više informacija na linku

(Visited 321 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments