Ministar Delić poziva mlade da se ohrabre i pokrenu svoj biznis

12 jul

12.7.2022. godine, Startup studio će ugostiti ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića i mlade koje traže priliku za osnivanje vlastitog biznisa. Prijavi se na “Kafu s ministrom”!

Ministar Delić poziva mlade da se ohrabre i pokrenu svoj biznis

Startup studio organizira drugi događaj pod nazivom Kafa sa ministrom na kojem će biti govora o Javnom pozivu za realizaciju programa podrške mladima u osnivanju startup poslovnih subjekata. Poziv realizira Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u okviru Godišnjeg plana provođenja Programa poticaja razvoju male privrede.

Na prvoj Kafi sa ministrom, održanoj u Startup studiju, u maju ove godine, ministar Adnan Delić saslušao je mlade i čuo s kojim problemima se susreću kada apliciraju na javne pozive. Nakon toga, Ministarstvo je napravilo iskorak i povećan je iznos grant sredstava na 18.000 KM, a smanjen iznos vlastitog učešća na 5%. Relaksiran je i kriterij šifre djelatnosti.

Ministar privrede, Adnan Delić naglasio je kako je jedna od kočnica mladima prilikom prijave na ovaj program bilo i pisanje poslovnog plana. Startup studio kao potvrđeni partner mladim preduzetnicima i preduzetnicama, će u saradnji sa Basic (Business Advanced Start-up Initiative Center) osigurati mentorstvo i edukaciju za sve mlade koji žele da nauče kako pripremiti poslovni plan. Edukacija će mladima direktno olakšati proces prijave na ovaj poziv. Datum održavanja edukacije će biti objavljen 12.7.2022. godine.

„U saradnji sa Startup studiom želimo omogućiti mladima edukaciju u oblasti pisanja poslovnog plana i raduje me što smo to ove godine uspjeli dogovoriti. Nama je važna saradnja sa svima koji mogu doprinijeti razvoju poslovnog ambijenta i uvijek smo spremni na saradnju, ali svakako činimo sve da do kraja ove godine uspostavimo poslovni inkubator koji će biti u nadležnosti Ministarstva privrede i koji će biti naša baza iz koje ćemo raditi na podršci razvoja poduzetništva i ukupnog poslovnog ambijenta na području našeg Kantona“, istaknuo je ministar Adnan Delić.

Pridruži nam se 12.7.2022. godine, sa početkom u 16:30 h u Startup studiju na adresi Titova 54/II, Sarajevo. 

Prijavi se OVDJE.

📍 Basic (Business Advanced Start-up Initiative Center) podržala je Fondacija Mozaik.
📍 Ako i ti želiš pokrenuti svoj biznis pogledaj priliku za zajedničko ulaganje i kapital do 40.000 KM.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments