“Mili dueli 2019.”: Poziv za afirmisane i neafirmisane autore poezije

25 feb
Rok prijave 31.05.2019

Pozivaju se afirmisani i neafirmisani autori poezije da se prijave za učešće u sedmoj sezoni Milih Duela, online balkanskog kontesta poezije. Učešće obuhvata druženje balkanskih pjesnika preko društvene mreže Facebook tokom mjeseca jula, avgusta i septembra 2019. godine. Druženje je takmičarskog karaktera i okuplja nekoliko stotina autora poezije koji žele da pruže čitanost svojoj poeziji i potaknu međunarodnu saradnju književnika regiona.

Način prijave:

Mili Dueli su internacionalnog karaktera, te se na konkurs mogu prijaviti autori iz bilo kog dijela svijeta. Ne postoji dobno, niti bilo kakvo drugo ograničenje, sem da ste autor pjesama koje ćete poslati.

Napomena: Raniji učesnici Milih Duela se mogu prijaviti ponovo. Izuzetak su pobjednici prethodnih šest sezona koji više ne mogu sudjelovati.

Prijaviti se na konkurs možete klikom OVDJE. Učešće na konkursu je POTPUNO BESPLATNO!

Glavna nagrada:

Plaketa + Laureat „Mili Dueli“ („Pjesnik regiona po izboru Mili Dueli 2019. godinu“) – za osvojeno 1. mjesto

Ostale nagrade:

Plaketa za osvojeno 2. i 3. mjesto, Najbolji plasman države (BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske), Najbolji plasman dijaspore (Balićevo priznanje).

Specijalno priznanje:

Nagrada Al Buqain (plaketa + medalja) – za osobu koja se tokom trajanja sezone ponajviše istakla u promicanju međunarodne saradnje književnika medijskim putem sukladno misiji projekta Milih Duela.

Svaki autor koji bude odabran za učešće u Milim Duelima, dobija elektronsku i/ili štampanu (zavisno od učešća u zborniku i dolaska na promociju) Zahvalnicu za saradnju, književni doprinos plasiranja pisane riječi kroz društvene mreže, te poticanju razvoja književne kritike na ovim prostorima tokom 2019. godinu.

Napomena: Ove sezone će izaći elektronski zbornik poezije autora, te književnih kritika žirija na njihova djela. O detaljima velikog štampanog zbornika učesnika Milih Duela iz ove i prethodnih sezona, izaći će naknadne informacije i poziv.

Rok za prijavu: 

31. maj 2019. godine

Organizator će, u junu/lipnju, odabrati najuspješnije prijave i polaznike “Milih Duela 2019” koji će biti obaviješteni porukom na fejsbuk profil ukoliko prođu početnu klasifikaciju.

Sve detalje vezane za takmičenje možete pratiti ovdje.

(Visited 249 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments