Međunarodni sajam turizma “Sarajevo Destination Festival” od 25. do 27. aprila

15 apr

Međunarodni sajam turizma Sarajevo Destination Festival, bit će održan od 25. do 27. aprila 2024. godine u Sarajevu.

SARAJEVO DESTINATION FESTIVAL by SARAJEVO TRAVEL FEST je mjesto okupljanja turističkih zajednica i cjelokupne turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija zemalja regiona, Balkana i Evrope, ali i svijeta.

Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od zemalja učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija.

S tim u vezi, sve vrijeme trajanja manifestacije bit će organizovane pojedinačne promocije zemalja učesnica, kroz prezentacije, gastronomske, folklorne, muzičke i druge sadržaje.

“Program manifestacije podrazumijeva B2B interakcije uz ideju da ovo bude mjesto povezivanja regionalnih turističkih partnera i organizacija, te platforma za neposredno povezivanje turističkih agencija, kompanija i krajnjih korisnika – putnika. Konferencije i stručna predavanja bit će također dio ovog sajma, tako da će on biti obogaćen i edukacijama (start up, digitalizacija, škole turizma…), stručnim panelima, predavanjima i prezentacijama kompanija učesnica.”, najavili su organizatori.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments