Međunarodni festival kratkih književnih formi

14 sep
Rok prijave 15.10.2021

 

 

 

 

 

 

Izdavačka kuća Feniks, Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju „Makedonija prezent“ i Institut za nauku, alternativu, kulturu i umetnost – INAKU iz Skoplja, raspisuju konkurs za prvi Međunarodni festival kratkih književnih formi.

Festival će se održati fizički i virtualno u čast 13. novembra – Dana grada Skoplja.

Mogu učestvovati svi autori iz zemlje i inostranstva sa po jednim svojim neobjavljenim radom (poezija, proza, kritika, esej, drama). Autori sa EX YU prostora radove dostavljaju na maternjem jeziku, dok ostali autori pored maternjeg jezika radove i sa prevodom na engleski jezik. Rad ne sme biti duži od jedne stranice teksta.

Književni radovi potpisani punim imenom i prezimenom, zajedno sa kratkom biografijom i fotografijom autora, slati na mejl: [email protected], sa naznakom: Za Konkurs za kratke književne forme.

U svih pet kategorija (poezija, proza, kritika, esej, drama) biće izabrani najbolji autori koji će biti nagrađeni. Najbolji radovi će biti objavljeni u posebnom izdanju kratkih književnih formi.Konkurs traje od 1. avgusta do 15. oktobra 2021. godine.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments