Međunarodna konferencija u Mostaru: Komunikacija žena za solidarnost

31 jan

Pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje u radu dvodnevne Međunarodne konferencije pod nazivom ‘’Komunikacija žena za solidarnost’’ koja će se održati 4. i 5. februara/veljače, 2019. godine u Centar za kulturu Mostar.

Ovaj međunarodni događaj je završna aktivnost projekta ‘’WomCom – Komunikacija žena za solidarnost’’ sufinanciranog kroz EU program Erasmus+ (KA2 –Western Balkan Youth Window), a na području Mostara ga implementira Agencija lokalne demokratije Mostar.

Projekt WomCom za cilj ima povećati kapacitete mladih žena iz ruralnih područja Zapadnog Balkana u svrhu postizanja napretka na osnovu jednakih mogućnosti. Aktivnosti projekta usmjerene su na izgradnju solidarnosti među mladim ženama iz ruralnih zajednica Zapadnog Balkana i njihovih vršnjakinja iz urbanih područja Europske unije kroz povezivanje i umrežavanje, te razvijanje vještina komunikacije i izražavanje stavova kroz umjetnost.

Program Konferencije predviđa pet tematskih panela u okviru kojih će svoja izlaganja održati sudionice i sudionici iz 6 zemalja s područja EU i Zapadnog Balkana, dok je po završetku svakog panela predviđeno vrijeme za diskusiju sa ostalim sudionicima događaja.

Više informacija kao i agendu možete vidjeti ovdje.

 

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments