Međunarodna konferencija o javnim nabavkama 28. i 29. novembra na Jahorini

23 nov

Prva Međunarodna konferencija o javnim nabavkama biće održana u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. novembra na Jahorini.

Konferenciju organizuje Ekonomski forum iz Banjaluke čiji su partneri Agencija za javne nabavke BiH i privredne komore Republike Srpske i Federacije BiH.

Glavni predavači su profesor međunarodnog i evropskog trgovačkog prava sa Univerziteta u Halu u Engleskoj Kristofer Bovis, profesor upravnog prava sa Univerziteta u Torinu Roberto Karanta, Sanja Badrov Ranić iz Hrvatske i sudija Federalnog upravnog suda iz Graca Karin Šnabl, objavljeno je na stranici Jahorina ekonomskog foruma.

Među panelistima su i međunarodni stručnjak i konsultant iz kompanije Planet S.A. iz Atine Nikos Manolopulos, Tarik Rahić iz Agencije za javne nabavke BiH, međunarodni stručnjak i konsultant iz Srbije Veljko Sikirica, sudija Suda BiH Maida Bikić, te rukovodilac pravne službe BH Pošta Hajrudin Buza.

Panelisti su i član Kancelarije za razmatranje žalbi BiH Siniša Tešanović, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zinka Grbo, rukovodilac grupe za normativno-pravne poslove iz Agencije za javne nabavke BiH Dražen Vidaković, kao i revizor Kancelarije za reviziju institucija BiH Dragan Vukajlović.

Dvodnevna Međunarodna konferencija o javnim nabavkama biće održana u hotelu Termag na Jahorini.

Konferencija će svečano biti otvorena u 9.30 časova.

Pokrovitelj konferencije je Savjet ministara uz učešće Delegacije EU u BiH, Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Više informacija dostupno je OVDJE.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments