Medical Affairs Manager

17 mar
Rok prijave 28.03.2023

Medical Affairs Manager, Lek Predstavništvo Sarajevo, Bosna&Herzegovina
Naš prioritet broj 1 je pristup pacijenata boljoj zdravstvenoj zaštiti. Lek Predstavništvo kao dio Sandoz grupacije ponosi se svojim liderskim pristupom na tržištu. Sandoz je razvio prvi oralni penicilinski antibiotik, i broj 1 je u razvoju i lansiranju biosličnih lijekova. 
Kao dio grupacije Novartis, Sandoz je globalni lider u generičkim i biosličnim lijekovima, posvećen vodećoj ulozi u poticanju  dostupnosti lijekova širom svijeta.
 
Tražimo kandidata spremnog na kontinuirano učenje, upornog i motiviranog za poziciju menadžera medicinskih poslova koji će se pridružiti timu Lek B&H – dinamičnoj organizaciji koja se svakodnevno razvija. Želite li raditi za globalnu generičku kompaniju i  doprinositi našoj misiji da produžimo i poboljšamo živote ljudi? Pridružite se Sandozu!
 
Ključne odgovornosti:
 • Razvoj lokalne strategije medicinskih poslova u skladu sa regionalnom / globalnom strategijom, lokalnim aspektima i tržišnim uvjetima, te adekvatna primjena planiranih aktivnosti medicinskih poslova u okviru određene terapeutske oblasti.
 • Strateški partner brend timova, a u svrhu integracije medicinskog doprinosa u brend planove i stategije.
 • Pružanje medicinskog stajališta i podrške raznim timovima kao što su marketing, tim za dustupnost lijekova na tržištu, digitalni/komercijalni tim,  tim za farmakovigilancu, regulatorni tim, tim za kvalitetu,  itd. 
 • Pružanje medicinskog doprinosa u izradi promotivnih i ne promotivnih materijala, lokalnih registracijskih dosjea, lokalnih programa za pacijente, štetnih događaja, itd.
 • Pružanje adekvatne medicinske obuke za prodajni tim i druga odjeljenja po potrebi te osigurati njihov odgovarajući nivo medicinskog znanja za svaki proizvod (obuka pri zapošljavanju, redovni treninzi i podsjetnici, obuke prije lansiranja novog proizvoda, itd. te pripremiti periodične testove znanja) kao i razmjenu znanja između/unutar prodajnih timova.
 • Izgradnja i kontinuitet saradnje ključnih funkcija na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.
 • Identifikacija i kreiranje baze ključnih partnera za razvoj i implementaciju strateških medicinskih edukacija kroz uspostavu pretnerskih odnosa koji za cilj imaju otkrivanje potreba i pružanje rješenja, a u svrhu poboljšanja zdravlja pacijenata.
 • Uspostava i održavanje profisionalnih i vjerodostojnih saradnji sa stručnjacima i akademskim centrima.
 • Pružanje efikasne medicinske podrške prije i nakon lansiranja proizvoda kao i pri svim aktivnostima i ključnim strateškim poslovnim prioritetima u terapeutskim područjima koja su u fokusu u Bosni i Hercegovini; Osigurati usklađivanje lokalnih medicinskih poslova sa regionom, uz savjetovanje sa voditeljem medicinskih poslova podklastera.
 • Pregled i analiza medicinskih i regulatornih stavki pri izradi promotivnih i nepromotivnih materijala / projekata / aktivnosti prevođenja i proces odobrenja istih, u skladu sa važećim internim i eksternim pravilima, procedurama, propisima i zakonodavstvom.
 • Odgovornost za postupak rukovanja medicinskim informativnim pitanjima koja se odnose na dodijeljene terapeutske oblasti i brendove/proizvode.

Kvalifikacije:

 • Doktor medicine sa iskustvom iz prakse ili diplomom (PharmD, PhD) uz radno iskustvo u zdravstvenom sektoru.
 • Minimalno 3 godine radnog iskustva kao npr. Medicinski savjetnik, Medicinski menadžer ili Medicinski znanstveni savjetnik u farmaceutskoj industriji.
 • Iskustvo u razvoju ili sticanju stručnih znanja za dodijeljeno terapeutsko područje, te u medicinskom istraživanju uopšte.
 • Razumjevanje procesa razvoja lijekova (posebno kliničko ispitivanje / istraživanje)
 • Poznavanje farmaceutskog okruženja i uloge medicinskih poslova u unapređenju medicinskih i naučnih ciljeva farmaceutske kompanije.
 • Poznavanje propisa i važećih zakonodavstva u farmaceutskoj industriji.
 • Demonstrirana stručnost u naučnim metodama primijenjenim na kliničko istraživanje i trenutne zakonodavne / regulatorne kontrole primjenjive na to istraživanje.
 • Sposobnost brzog učenja, rješavanja problema i kritičkog razmišljanja.
 • Sposobnost upravljanja i planiranja procesa i zadataka te izlaganja planova medicinskih poslova u skladu s planiranim budžetima.
 • Komunikacijske i prezentacijske vještine demonstrirane kroz razvoj i održavanje saradnje s vanjskim stručnjacima, ljekarima i drugim ključnim zdravstvenim radnicima.
 • Odlično poznavanje engleskog jezika u pismu i govoru.
Zašto izabrati Lek, član grupe Sandoz?
 
500 miliona pacijenata bilo je u doticaju sa Sandoz generičkim i biosličnim lijekovima u 2020. godini. Dok nas to čini ponosnima, znamo da možemo učiniti još više našim pionirskim pristupom dostupnosti lijekova za ljude širom svijeta.
 
Kako ćemo to učiniti? Vjerujemo da su novi uvidi, perspektive i prijelomna rešenja upravo tamo gdje se susreću medicinska nauka i digitalne inovacije. I tako vjerujemo da raznoliko, pravično i inkluzivno okruženje inspirira nove načine rada.
 
Vjerujemo da naš potencijal može napredovati i rasti u unboss kulturi koja podupire integritet, radoznalost i fleksibilnost. I možemo samo zamisliti šta je sve moguće kada hrabro i amiciozno sarađujemo sa ciljem da riješimo najteže svjetske medicinske izazove. Jer najveći rizik u životu je rizik da nikad ne pokušaš!
 
Posvećenost raznolikosti i uključivanju:
 
Sandoz je posvećen izgradnji izvanrednog, inkluzivnog radnog okruženja i raznolikosti timova kao predstavnika pacijenata i zajednica koje služimo.
Prijave slati putem opcije “PRIJAVI SE NA OGLAS“.
Lokacija: Sarajevo (Rad iz firme)
Broj izvršilaca: 1
Datum objave: 13.03.2023.
Trajanje oglasa: 15 dana (ističe 28.03.2023.)
(Visited 16 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments